Dezamăgit de Star Wars: The Force Awakens am căutat să văd ce filme ar fi de văzut în 2016. Am descoperit unele care chiar m-au făcut curios, altele care sunt promițătoare cel puțin la nivel de trailer. Nu am pretenția că am cuprins toate filmele care merită a fi văzute dar aceasta este selecția mea personală.
Ordinea de mai jos este stabilită în funcție de data apariției.

The Benefactor – dramă
Apare pe 15 Ianuarie 2016. Este regizat de Andrew Renzi, iar în rolul principal este Richard Gere, alături de Dakota Fanning și Theo James.

Ride Along 2 – comedie
Apare tot pe 15 Ianuarie 2016. Este o comedie care pare reușită. Cu Ice Cube, Kevin Hart și Tika Sumpter.

Synchronicity – SF
Pe 22 Ianuarie 2016 avem prilejul să urmărim un film SF cu o temă des folosită: mașina timpului.Abordarea pare destul de interesantă. Cu Chad McKnight, Brianne Davis și AJ Bowen

Dirty Grandpa – comedie
Tot pe 22 Ianuarie 2016 avem și o comedie haiosă cu Robert De Niro și Zac Efron (cunoscut din High School Musical și That Awkward Moment That Awkward Moment)

The 5th Wave 2 – SF, actiune
Pe 22 Ianuarie 2016 putem privi cum extratereștrii vin în vizită să decimeze populația umană. Nu dintr-o lovitură… au un plan în 5 etape, una mai intresantă decât alta. De urmarit pentru efectele speciale care arată super bine.

Kung Fu Panda 3 – animație
Dacă ai vazut primele două parți nu ai cum să ratezi pe 29 ianuarie Kung Fu Panda 3. Voci de la actori mari precum Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan…

Hail, Caesar! – comedie
Hail, Caesar! apare pe 5 februarie și este o comedie muzicală cu George Clooney și Scarlett Johansson (Natasha Romanoff din filmele Marvel cu eroi – Captain America, The Avengers, etc).

Deadpool – Aventură, SF
Pe 12 februarie avem un nou film cu eroi de la Marvel. În rolul principal Ryan Reynolds, cunoscut din Green Lantern.

Gods of Egypt – Aventură, SF
26 februarie ne aduce un film plin de efecte speciale și care beneficiază de un buget de 140 milioane de dolari. Cu Gerard Butler pe post de zeu rău care luptă pentru tronul Egiptului.

The Jungle Book – Aventură
Pe 15 februarie o poveste veche vine într-o transpunere spectaculoasă. Trailerul arată incredibil. Fără îndoială este un film care merită văzut la cinema.

Batman v Superman: Dawn of Justice – Aventură
25 martie este ziua când o să aflăm răspunsul unei întrebări clasice din copilărie: ”dacă Batman se bate cu Superman, cine învinge?”. Poate o să vedem în anii următori și Spiderman Vs Batman Vs Superman Vs Ironman. Distribuția este interesantă: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams.

Warcraft – Aventură
Nu știu de ce a durat atât de mult până cineva s-a gândit să realizeze un film bazat pe jocul Warcraft. Pe 10 iunie o sa aflăm dacă așteptarea a meritat sau nu, dar trailerul este mai mult decât promițător. Filmarea s-a realizat in Vancouver, Canada.

The Legend of Tarzan – Aventură
Un alt film bazat pe o poveste veche. Pe 1 iulie Tarzan (suedezul Alexander Skarsgård) se întoarce pe ecrane având în spate un buget de 180 milioane de dolari.

Fantastic Beasts and Where to Find Them – Aventură
Apare pe 18 Noiembrie, dar deja sunt anunțate încă două părți în 2018 și 2020. Un film despre vrăjitori și vrăjitoare. Buget mare și distribuție pe măsura bugetului: Colin Farrell, Ron Perlman, Eddie Redmayne, Ezra Miller, etc.