Două numere de telefon, două SIM-uri, două telefoane cărate prin buzunare. La un moment dat nu mai este distractiv, mai ales că ne dorim telefoane cu ecrane cât mai mari. Aşa că începem să căutăm soluţii, iar un telefon dual SIM pare cea mai bună opţiune. Din păcate sunt puţini utilizatori care cunosc diferenţa între Dual SIM Dual Standby şi Dual SIM Dual Active. Pentru a evita decepţia post cumpărare este bine să cunoaşteti diferenţele.

Dual SIM Dual Standby
Majoritatea telefoanelor Dual SIM disponibile pe piaţa din România sunt Dual SIM Dual Standby. Când foloseşti un SIM pentru voce, celălalt SIM devine inactiv. Mai exact când vorbeşti pe un număr, nu poţi fi sunat pe celălalt. Acest lucru poate fi neplăcut deoarece în primul rând pierzi apeluri, iar în al doilea rând persoana care te sună pe numărul inactiv primeşte un mesaj de genul “utilizatorul are telefonul închis” şi probabil nu va mai insista.
Soluţia pentru această problemă este call forwarding de pe un număr pe celălalt şi invers, împreună cu activarea call waiting pe ambele SIM-uri.

Dual SIM Dual Active
Nu sunt multe telefoane Dual SIM Dual Active diponibile. Aşa cum bănuiţi în cazul telefoanelor Dual SIM Dual Active atunci când foloseşti un SIM pentru voce, celălalt SIM rămâne activ. Dezavantajele telefoanelor Dual SIM Dual Active: în primul rând costul este mai mare, iar în al doilea rând autononomia este mai mică deoarece consumul este mai mare.