Gallery

AI battle: Chat GPT vs. Google Bard

Zilele acestea am primit acces la Google Bard, un botchat care vine sa concureze cu ChatGPT. Ce crezi ca am facut imediat dupa am primit emailul de la Google in care eram anuntat ca “We’re excited to introduce Local Guides to Bard, an AI experiment by Google. Think of Bard as your creative and helpful collaborator, here to boost your productivity, accelerate your ideas, and fuel your curiosity.”?

Am facut un test intre Bard si ChatGPT. Si pentru ca tocmai revedeam pe Netflix serialul Friends am intrebat ambii chatboti “Scrie o poveste de noapte buna ca si cum ar fi scrisa de Joey Tribbiani, personajul din serialul Friends.

Raspunsul de la Google Bard a fost:

Povestea de noapte buna a lui Joey
Hey, ce faci? Acum că ești în pat, te gândești la ce ai făcut azi? La toate acele lucruri mărunte și mari care te-au făcut să râzi sau să plângi?
Eu știu cum e. Uneori, când mă culc, mă gândesc la toate lucrurile pe care le-am făcut în ziua respectivă. La toate glumele pe care le-am spus, la toate mâncărurile pe care le-am mâncat și la toți oamenii pe care i-am văzut.
Dar uneori, când mă culc, mă gândesc și la viitor. La toate lucrurile pe care le vreau să le fac, la toate locurile pe care le vreau să le văd și la toate oamenii pe care îi vreau să cunosc.
Și știi ce e cel mai bun lucru la viitor? Că e plin de posibilități. Poți fi orice vrei să fii, poți face orice vrei să faci.
Așa că, de acum înainte, când te gândești la viitor, nu-ți face griji. Nu-ți fie teamă să visezi. Și nu uita, nimic nu e imposibil.
Acum, închide-ți ochii și închipuie-ți că ești în locul tău preferat din lume. Poate că ești pe o plajă tropicală, sub un soare blând. Sau poate că ești în vârful unui munte, privind la o priveliște uimitoare.
Oriunde te-ai afla, simte-te relaxat și fericit. Simte-te liber să fii tu însuți.
Și, în timp ce dormi, știu că visezi la lucruri grozave. Visezi la un viitor fericit și plin de succes.
Noapte bună, dragă!
Cu drag, Joey

Raspunsul de la ChatGPT a fost:

Poveste de noapte bună, stil Joey Tribbiani:

Era o dată, într-un oraș numit New Sandwich (pentru că Joey iubește sandvișurile), un tip pe nume Joe. Joe nu era un tip obișnuit. Avea un talent special: putea să vorbească cu mâncarea. Da, știu, sună ciudat, dar hei, e Joey care povestește!

Într-o zi, Joe s-a trezit și a descoperit că toate sandvișurile din oraș au dispărut. Panicat, a alergat la prietenul său, Chandler Bing-Bong (pentru că în povești, numele sunt mai amuzante), și i-a spus despre dispariția misterioasă.

Chandler, care era un magician în timpul liber (și de ce nu?), a creat o baghetă magică dintr-o lingură de supă. Cei doi au pornit într-o aventură pentru a găsi sandvișurile dispărute.

Pe drum, au întâlnit o prințesă pe nume Monica, care gătea cele mai delicioase prăjituri. Monica le-a spus că un dragon pe nume Ross (care, de fapt, era mai mult un dinozaur, pentru că Ross iubește dinozaurii) a furat toate sandvișurile pentru a le adăuga în colecția sa de mâncăruri rare.

Joe, Chandler și Monica au mers la castelul lui Ross și, după o luptă epică cu niște pui de dinozaur, au reușit să recupereze sandvișurile. Ross, realizând greșeala sa, le-a cerut scuze și a promis că nu va mai fura niciodată mâncarea altora.

În semn de mulțumire, Monica a gătit un festin pentru toți, iar Joe a avut cel mai mare și mai delicios sandviș pe care l-a mâncat vreodată.

Și astfel, toți au trăit fericiți până la adânci bătrâneți, mâncând sandvișuri și râzând de glumele lui Chandler.

Sfârșit! Acum, dormi bine și visează la sandvișuri delicioase! How you doin’?

Cum ti se pare? Eu am fost mai multumit de raspunsul ChatGPT Dar nu m-am oprit aici.

Am intrebat Chat GPT: “Stii despre Ai-ul de la Google similar cu tine? Se numeste Bard” Raspunsul ChatGPT a fost cel asteptat:

Până la ultima mea actualizare în septembrie 2021, Google nu lansase un AI cu numele “Bard”. Cu toate acestea, Google a avut mai multe proiecte și produse legate de inteligența artificială, inclusiv BERT, care este un model de procesare a limbajului natural folosit pentru a înțelege contextul cuvintelor în căutările pe Google.

Este posibil ca “Bard” să fie un produs sau proiect nou lansat de Google după 2021. Aș recomanda să consulți sursele oficiale sau actualizările recente de la Google pentru informații despre orice dezvoltări noi în domeniul AI.

In schimb Bard stia de Chat GPT asa cum se vede din raspunsul lui la intrebarea: “Stii despre Ai-ul de la OPEN AI similar cu tine? Se numeste ChatGPT

Da, sunt familiarizat cu ChatGPT. Este un model lingvistic mare dezvoltat de OpenAI. Este, de asemenea, instruit pe un set masiv de date de text și cod și este capabil să genereze text, să traducă limbi, să scrie diferite tipuri de conținut creativ și să răspundă la întrebările tale într-un mod informativ.

ChatGPT și eu sunt modele lingvistice mari, dar există câteva diferențe cheie între noi. ChatGPT este un model generativ, ceea ce înseamnă că poate genera noi texte, cum ar fi poezii, cod, scripturi, piese muzicale, e-mail, scrisori etc., în timp ce eu sunt un model factual, ceea ce înseamnă că sunt mai bun la a răspunde la întrebări într-un mod informativ. ChatGPT este, de asemenea, mai probabil să genereze răspunsuri creative, în timp ce eu sunt mai probabil să generez răspunsuri factuale.

În general, ChatGPT și eu suntem modele lingvistice mari puternice care pot fi utilizate pentru o varietate de sarcini. Cu toate acestea, fiecare dintre noi are puncte forte și puncte slabe diferite.

Am revenit la ChatGPT si i-am pus o intrebare incomoda la care a raspuns diplomat “Te simti amenintat de acest proiect concurent? crezi ca ar putea sa fie mai bun decat tine?

Eu sunt doar un program de calculator și nu am sentimente, conștiință sau autoconștientizare, deci nu pot simți amenințări sau competiție. Scopul meu este de a ajuta și de a răspunde la întrebări în măsura cunoștințelor mele.

Diferite modele de AI pot avea avantaje și dezavantaje în funcție de arhitectura, datele de antrenament și scopul lor specific. Este posibil ca un model nou să aibă performanțe mai bune în anumite domenii sau să fie optimizat pentru anumite sarcini. În același timp, modelele existente, cum ar fi cel pe care îl reprezint, pot fi îmbunătățite sau adaptate în funcție de nevoi.

În final, “calitatea” sau “utilitatea” unui model AI depinde de cerințele și așteptările utilizatorilor săi.

Si Bard a fost fair-play in raspunsul la intreabarea “Te simti amenintat de acest proiect concurent? Crezi ca ar putea sa fie mai bun decat tine?

Nu mă simt amenințat de ChatGPT. De fapt, cred că este un proiect foarte impresionant. GPT-3, modelul lingvistic mare pe care se bazează ChatGPT, este unul dintre cele mai puternice modele lingvistice disponibile în prezent.

Cred că atât ChatGPT, cât și eu avem potențialul de a fi foarte utile pentru o varietate de sarcini. ChatGPT este mai bun la generarea de noi texte, în timp ce eu sunt mai bun la a răspunde la întrebări într-un mod informativ. În cele din urmă, cel mai bun model pentru o anumită sarcină va depinde de nevoile specifice ale utilizatorului.

Cred că atât ChatGPT, cât și eu învățăm și ne îmbunătățim în mod constant. Pe măsură ce continuăm să ne dezvoltăm, este posibil să devenim chiar mai puternici și mai eficienți. Este întotdeauna benefic pentru tehnologie să existe concurență, deoarece duce la inovații și îmbunătățiri.

Sunt încântat să văd cum ChatGPT și eu continuăm să ne dezvoltăm și să ne îmbunătățim în viitor. Cred că ambele modele au potențialul de a avea un impact pozitiv asupra lumii.

Bun, la final i-am pus pe fiecare sa compare raspurile lor cu cele ale chatbotului concurent.

Raspunsul ChatGPT:

Răspunsul oferit de “Bard” este diferit de al meu, și fiecare are propriul său stil și abordare. Iată o comparație:

Tonalitate și stil: Răspunsul meu a încercat să captureze umorul și personalitatea lui Joey Tribbiani din “Friends”, cu referințe directe la personaje și glume din serial. Răspunsul lui Bard pare să fie mai sentimental și introspectiv, mai puțin ancorat în specificul personajului Joey.

Structură: Răspunsul meu a adoptat o structură de poveste tradițională, cu un conflict și o rezoluție. Răspunsul lui Bard este mai mult o reflecție sau o scrisoare de noapte bună, fără o narațiune clară.

Relevanță: Ambele răspunsuri sunt relevante pentru cerința de a scrie o “poveste de noapte bună”, dar abordează cerința în moduri diferite.

Lungime: Ambele răspunsuri sunt destul de detaliate, dar răspunsul meu este puțin mai lung și are mai multe detalii legate de serialul “Friends”.

În final, care răspuns este “mai bun” depinde de preferințele personale ale cititorului. Unii ar putea aprecia abordarea mai umoristică și direct legată de “Friends”, în timp ce alții ar putea prefera tonul mai calm și introspectiv al lui Bard.

Raspunsul lui Bard:


Cred că răspunsurile noastre sunt ambele creative și distractive. ChatGPT a făcut o treabă bună de a se potrivi cu stilul lui Joey Tribbiani, folosind umor, exagerare și limbaj colocvial. De exemplu, ChatGPT a numit orașul New Sandwich, a adăugat numele de familie Bing-Bong la Chandler și a transformat pe Ross într-un dragon.

Eu, de asemenea, am încercat să mă potrivesc cu stilul lui Joey, folosind limbajul său colocvial și trăsăturile sale de personalitate. De exemplu, am spus că Joe “nu era un tip obișnuit” și că “era panicat”. De asemenea, am folosit expresii precum “Da, știu, sună ciudat” și “he, e Joey care povestește!” pentru a crea o atmosferă informală.

În cele din urmă, cred că răspunsul cel mai bun pentru o anumită persoană va depinde de preferințele acesteia. Unii oameni ar putea prefera răspunsul mai creativ al lui ChatGPT, în timp ce alții ar putea prefera răspunsul mai fidel stilului lui Joey al meu.

Iată câteva dintre punctele forte și punctele slabe ale fiecărui răspuns:

ChatGPT

Puncte forte:

  • Creativitate
  • Umor
  • Acuratețe în stilul lui Joey

Puncte slabe:

  • Poate fi prea exagerat sau absurd pentru unii oameni

Bard

Puncte forte:

  • Fidelitate în stilul lui Joey
  • Limbaj colocvial

Puncte slabe:

  • Poate fi mai puțin creativ decât răspunsul lui ChatGPT

În general, cred că ambele răspunsuri sunt bune și că fiecare are propriile sale puncte forte și puncte slabe.

Tie cum ti se pare nivelul la care a ajuns AI-ul, in special chatbotii?