9 plugin-uri utile pentru WordPress in 2016

Probabil că primul lucru pe care-l faci după ce ai instalat WordPress este să te întrebi “ce pluginuri să instalez?”. Este o întrebare perfect justificată. Dacă instalezi prea puține pluginuri nu vei beneficia de anumite funcții utile blogului tău, în schimb dacă instalezi prea multe pluginuri atunci blogul tău o să fie “sufocat” și se va mișca greu, sau mai rău va fi mai expus vulnerabilităților de securitate.

După mai multe încercari și testări am ajuns la urmatoarea listă de pluginuri:

1. Akismet – se ocupa de combaterea spamului. Pluginul vine la pachet cu instalarea WordPress-ului. Trebuie doar să-l activezi și să te inregistrezi pentru un API key.
Akismet

2. Wordfence Security – cea mai bună soluție pentru securitatea blogului tău. Pluginul Wordfence Security este disponibil în două versiuni: free și cu plată. Versiunea gratuita este OK pentru un blog obișnuit.
Wordfence Security

3. NextScripts: Social Networks Auto-Poster – cea mai bună soluție de postare automată pe rețele sociale (Facebook, Twitter, Google+(Google Plus), Blogger, LiveJournal, Delicious, Diigo, Stumbleupon, LinkedIn, Pinterest, Plurk, WordPress, Tumblr , etc). Are multe opțiuni pe care alte pluginuri din această categorie nu le oferă. Si pluginul NextScripts: Social Networks Auto-Poster este disponibil atăt gratuit căt și într-o versiune platită. Versiunea platită ($49.95/an) oferă posibilitatea de a posta pe mai multe conturi din aceiași rețea socială (de exemplu poți posta automat fiecare articol publicat pe mai multe conturi de Facebook), dar și alte funcții interesante precum programarea postarilor, întârzierea postărilor, auto-postarea aleatorie a unor posturi deja existente, etc.
Social Networks Auto-Poster

4. All In One SEO Pack – simplu de utilizat pentru incepatori. Daca vrei ceva mai avansat poti incerca Yoast SEO, dar dacă nu te pricepi prea bine poți să faci mai mult rău decât bine. Recomandarea mea rămâne All In One SEO Pack.
All In One SEO Pack

5. Contact Form 7 – Feedback-ul venit de la cititori este foarte important. Soluția ideală pentru afișarea formularelor de contact Contact Form 7.
Contact Form 7

6. Google XML Sitemaps – Util pentru o a îmbunătați indexarea blogului tău in căutarile Google. Generează un sitemap și urcă-l în Google Webmaster tool
Google XML Sitemaps

7. WP Super Cache – Un plugin care nu ar trebui să lipsească din configurația blogului tău. Iți imbunătațește considerabil viteza blogului, mai ales dacă ai un blog popular. Ușor de configurat și eficient. Nu recomand W3 Total Cache care este greu de configurat și are destul de multe conflicte cu alte pluginuri.
WP Super Cache

8. SumoMe – Unul dintre cele mai bune plugin-uri de sharing. Afișează butoane de share și subscribe. Te va ajuta să crești traficul blogului prin intermediul rețelelor de socializare. Cea mai puternică armă a unui blog este lista de abonați la newsletter. Din păcate mulți bloggeri ignoră total acest tool. SumoMe te ajută să îți dezvolți rapid lista de abonați.
sumome

9. Jetpack by WordPress.com – Jetpack este o colecție de pluginuri, mai mult sau mai puțin utile. În setările Jetpack poți activa cu ușurință doar funcțiile pe care le consideri necesare.
Jetpack

Evident ca in functie de profilul blogului tau poti avea nevoie de anumite pluginuri specifice. De exemplu, daca folosesti multe clipuri video ai putea avea nevoie de pluginuri precum Youtube Not Found (verifica daca clipurile youtube folosite de tine mai sunt valabile si iti trimite notificari daca descopera probleme) sau Video Thumbnails…

About author View all posts Author website

Liviu

Liviu Marica este Marketing Manager ASUS Romania. Pasionat de marketing si travel, Liviu este mereu in cautare de idei si metode pentru cresterea eficientei in actiunile de marketing. Este promotorul marketingului curat care sa nu lezeze in nici un fel drepturile si interesele cumparatorilor.

Leave a Reply