Investitie: computer sau actiuni?

Daca vrei sa investesti in viitorul tau sau al copilului ce este mai bine sa faci:
a. sa cumperi un computer nou
b. sa cumperi actiuni la o companie cu sanse de succes

Intrebarea a venit dupa ce am citit acest articol in care se analizeaza cat ai fi castigat daca in loc sa iti cumperi un dispozitiv Apple ai fi cumparat actiuni la Apple. Trebuie sa recunosc ca cifrele sunt interesante. De exemplu: daca in loc sa iti cumperi in 1997 Apple PowerBook G3 250 (procesor la 250MHz, 32MB memorie ram, HDD de 5GB si CDROM) la pretul de 5700 de dolari, investeai suma in actiuni Apple, astazi ele ar fi valorat 330.563 dolari. In schimb calculatorul PowerBook G3 250 nu mai valoreaza nimic.

Tabelul este corect matematic dar gandirea este prea simplista. Daca actiunile Apple scadeau si pierdeai cei 5700 de dolari? Sau poate ca acel calculator a ajutat pe cineva sa incepa o afacere pe internet si a castigat astfel 3 milioane de dolari. Care este in acest caz investitia mai buna?

actiuni apple

About author View all posts Author website

Liviu

Liviu Marica este Marketing Manager ASUS Romania. Pasionat de marketing si travel, Liviu este mereu in cautare de idei si metode pentru cresterea eficientei in actiunile de marketing. Este promotorul marketingului curat care sa nu lezeze in nici un fel drepturile si interesele cumparatorilor.

2 CommentsLeave a comment

Leave a Reply