Teatru: A douasprezecea noapte

Am să îți povestesc de ce mi-a plăcut atât de mult piesa A douasprezecea noapte încât am fost să o vizionez pentru a doua oară și nu am regretat. Deoarece nu sunt critic de teatru, acest articol nu este o cronică de teatru, dar am să încerc să păstrez forma unui review.

Spectacolul A douasprezecea noapte este o piesă de teatru aflată la interesecția a trei genii: geniul lui William Shakespeare, geniul regizorului Victor Ioan Frunză și geniul unei talentate echipe de actori. Și lucrurile bune nu se opresc aici: teatrul Metropolis este o locație caldă și cochetă, iar talentul Adrianei Grand adaugă o atingere magică decorului și costumelor. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când veniți la teatrul Metropolis: nu sunt locuri de parcare.

”A douasprezecea noapte” este o comedie unde râzi în hohote și nu datorită scenariului scris de William Shakespeare.

Umorul și talentul actorilor s-au întâlnit cu viziunea regizorului Victor Ioan Frunză, iar piesa ce a rezultat te face să te simți bine, să te miri de vorbele de duh și mai ales să râzi cu lacrimi.

În primul rând mi-a plăcut atenția la detalii: o sticlă de vin spumos care este chiar o sticlă de vin spumos, un măr care este chiar un măr, țigări care sunt chiar țigări, un ou care… dar mai bine nu vă spun ce se întâmplă cu acel ou deoarece nu vreau să vă stric surpriza. Am rămas impresionat de costumele foarte bine realizate și decorul viu. O surpriză plăcută vine și de la muzica live special realizată de Tibor Cari pentru acest spectacol.

În al doilea rând, mi-a plăcut echipa de actori. Andrei Huțuleac jocă magistral în rolul bufonului isteț și în plus cântă foarte bine. Sorin Miron este deosebit de comic în rolul lui Sir Andrew având replici și gesturi la care nu ai cum să nu râzi. George Costin joacă impresionant un rol greu: majordom-ul Malvolio, unul dintre cele mai complexe personaje din piesă. La porțiile de râs, punctează foarte bine și Adrian Nicolae în rolul lui Sir Toby.

I-am mai remarcat și pe: Diana Cavallioti care joacă fără cusur în rolul Contesei Olivia, Alexandru Pavel care interpretează în forță pe Orsino, ducele Iliriei și pe talentata Nicoleta Hâncu în rolul Violei. Cu toate că are un rol secundar, piratul Antonio, Alin Florea umple pur și simplu scena.

Primul gând care mi-a venit în cap atunci când piesa s-a terminat, a fost „Trebuie să mai văd și alte piese cu această formație!”. Lucru pe care l-am și făcut alegând piesa Mobila si durere
Am revazut în scurt timp piesa A douasprezecea noapte și m-am distrat la fel de mult ca prima oară. Mai mult, la a doua vizită m-am intalnit cu cel putin 4 spectatori pe care i-am vazut și la prima reprezentație.

metropolis a douasprezecea noapte

ANDREI HUTULEAC

DIANA CAVALLIOTI

NICOLETA HANCU

Biletele se pot cumpăra pe site-ul teatrului Metropolis (24.84 RON).
Foto: Adriana Grand.

About author View all posts Author website

Liviu

Liviu Marica este Marketing Manager ASUS Romania. Pasionat de marketing si travel, Liviu este mereu in cautare de idei si metode pentru cresterea eficientei in actiunile de marketing. Este promotorul marketingului curat care sa nu lezeze in nici un fel drepturile si interesele cumparatorilor.

Leave a Reply