Daca nu știați, banalele ouă Kinder Surprise sunt strict interzise în Statele Unite. Mi-am amintit de această poveste atunci când am văzut afișul de mai jos (credit: MOMS DEMAND ACTION – organizație care luptă pentru o reglementare mai exigentă a regimului armelor de foc în SUA).
Dacă încerci să intri cu ouă Kinder Surprise în SUA ești pasibil de o amendă în valoare de 1.200USD pentru fiecare ou. Un calcul simplu: dacă ai avut proasta inspirație și te-ai gândit să faci astfel de cadouri, iar la intrarea in Statele Unite ai 30 de ouă Kinder Surprise în valiză primești o amendă de 36.000 de dolari… Nici nu mai contează că toate cele 30 de ouă Kinder Surprise îți vor fi confiscate…

Care este motivul pentru care Kinder Surprise este interzis în Statele Unite? Din motive de siguranță, legile americane interzic plasarea jucăriilor în interiorul alimentelor (Food, Drug and Cosmetic Act din 1938).

O altă ciudățenie: povestea Scufița Roșie nu mai este pe lista lecturilor școlare deoarece în coșul destinat bunicuței se afla o … sticlă de vin.