Cum alegi numele unui magazin

Cand pornesti o afacere te gandeste la un nume potrivit cu domeniul de activitate. Numele firmei este foarte important in business. Nu ai vrea sa iti depui banii la banca “Tzeparii si asociatii” sau sa iti repari instalatia in baie apeland la “Inundatzia SRL”.

Daca iti deschizi un magazin (online sau offline) numele trebuie sa aiba legatura cu ceva din activitatea respectiva, sa inspire incredere si sa fie usor de retinut.

Dar cum regulile nu garanteaza reusita, sa facem un exercitiu de imaginatie si sa vedem cum ar putea alege cineva un nume gresit pentru un magazin de biciclete respectand totusi cele 3 reguli de mai sus:

“Mos Ion Roata e usor de retiunut? Este. Mos Ion Roata inspira incredere? Inspira, ca am vazut si strazi denumite asa. Are legatura cu bicicletele? Are, ca bicicleta are cel putin o roata…”. Si da, magazinul chiar exista (link)

logo

About author View all posts Author website

Liviu

Liviu Marica este Marketing Manager ASUS Romania. Pasionat de marketing si travel, Liviu este mereu in cautare de idei si metode pentru cresterea eficientei in actiunile de marketing. Este promotorul marketingului curat care sa nu lezeze in nici un fel drepturile si interesele cumparatorilor.

5 CommentsLeave a comment

Leave a Reply